Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη του διεθνούς μπασκετμπολίστα Ν. Παππά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Επίσκεψη στο «Σπίτι του Αγωνιστή» πραγματοποίησε σήμερα  (15/02/2018) ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάπη.

Ο διεθνής αθλητής έτυχε θερμής υποδοχής από τους φιλοξενούμενους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού και της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που τον υποδέχθηκαν στη σάλα του εστιατορίου, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κ. Μαραγκουδάκης, επισήμανε ότι «χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ σήμερα και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια στις επισκέψεις του και να ‘ρχεται όποτε θέλει. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία του και νέες επιτυχίες».


Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος του «Σπιτιού του Αγωνιστή» ανέλυσε στον διεθνή μπασκετμπολίστα την ιστορία του Ιδρύματος που φιλοξενεί ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα, που στόχο  έχει την παροχή βοήθειας (ηθικής, πνευματικής και υλικής), συμπαράστασης και περίθαλψης σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού - δημοκρατικού αγώνα του λαού μας. Αγωνιστές που πολέμησαν και τσάκισαν τον φασισμό και τον ναζισμό στη χώρα μας. Επισήμανε ότι το «Σπίτι του Αγωνιστή» λειτουργεί χάρη στις προσφορές των εργαζομένων, του λαού αλλά και τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ο Ν. Παππάς ξεναγήθηκε στους χώρους, συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους αγωνιστές, ενώ του προσφέρθηκε μια συλλογή ποιημάτων που είχαν γραφτεί στις φυλακές Αβέρωφ από φυλακισμένες αγωνίστριες, δώρο που δέχτηκε με μεγάλη χαρά, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους αγωνιστές που φιλοξενούνται στο «Σπίτι του Αγωνιστή». (Πηγή:902.gr)