Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Για τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη μεθοδευμένη προσπάθεια της Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή (21/11/2017) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που βασικό θέμα είχε τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 21  άνθρωποι και αγνοείται ένας ακόμα.

Από την αρχή της συνεδρίασης, η Διοίκηση της κας Δούρου ήταν φανερό ότι είχε ειλημμένη απόφαση να διακόψει τη συνεδρίαση, γεγονός που το καταγγείλαμε.


Στόχος αυτής της αναιτιολόγητης διακοπής ήταν να μη συζητηθούν και αποκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής, όσο και των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τις αιτίες της καταστροφής.

Δεν σεβάστηκαν ούτε τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, που άφησαν τα πλημμυρισμένα και καταστραμμένα σπίτια τους και ήρθαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος τους και να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και αποκατάσταση των καταστροφών και τα απολύτως αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της ζωής τους.

Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, τις κυβερνήσεις, στην Περιφέρεια και του Δήμους. Η πείρα έχει δείξει ότι μόλις καταλαγιάσει η δικαιολογημένη οργή και σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, οι σημερινές υποσχέσεις θα ξεχαστούν. Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα τους.
Αθήνα, 21/11/2017