Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν τον αγώνα!

φωτό 902.gr
'Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους, με τα ταξικά συνδικάτα και τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής μισθών που έχουν καταβληθεί.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Και σήμερα συνεχίζουν τις καταλήψεις αμαξοστασίων στους δήμους και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα, ενώ την Πέμπτη 22 Ιούνη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε δίωρη κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας προχώρησαν το πρωί οι συμβασιούχοι του Δήμου.


Στη Θεσσαλονίκη μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια μαζικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιούνη στο ΕΚΘ, οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα με καταλήψεις του αμαξοστασίου και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 5 το πρωί της Τετάρτης 21 Ιούνη και για όλο το 24ωρο. Παράλληλα, ομάδες αγωνιζόμενων εργατών θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις ενημέρωσης του λαού της πόλης.

Την Πέμπτη 22 Ιούνη, συνεχίζουν με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου συγκάλεσε στις 9.30 μ.μ. της Τρίτης 20 Ιούνη, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.

Επίσης το βράδυ της Τρίτης 20 Ιούνη συνεδρίασε εκτάκτως και το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας που αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειψήφισε ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ) ότι επιμένει να διεκδικεί την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των 18 εργαζομένων στην Καθαριότητα και στις Ιαματικές Πηγές από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, παλεύοντας ταυτόχρονα για την μονιμοποίησή τους. Παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούνη στις 12 μ. στον Εύδηλο από το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ  Ικαρίας - Φούρνων.

Τον αγώνα των συμβασιούχων του νησιού στηρίζουν ήδη με ανακοινώσεις τους το ΕΚ Σάμου, το Σωματείο Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνταξιούχων, Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών «Ο Απόλλων», η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών, το Παράρτημα της ΕΤΕ - ΔΕΗ Σάμου - Ικαρίας.

Στην Μεσσηνία, στην κατάληψη με απόφαση του ΔΣ συμμετέχει και το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, όπου έκλεισε και τα συνεργεία στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Το βράδυ της Τρίτης 20 Ιούνη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συμβασιούχων στον Δήμο και στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, προκειμένου να συντονίσουν από κοινού την δράση τους για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, το Σωματείο Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών και οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων καλούν όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. Στις καταλήψεις που συνεχίζονται και σήμερα αλλά και την Τετάρτη 21 Ιούνη σε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 11 το πρωί.

Στην Λευκάδα, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού, συνέχισε και σήμερα Τρίτη 20 Ιούνη  από νωρίς το πρωί την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, ενώ με απόφαση του Σωματείου, η κατάληψη θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 21 Ιούνη. Εξάλλου την Πέμπτη 22 Ιούνη, ημέρα απεργίας με πούλμαν που δρομολογεί το Σωματείο, οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι του δήμου θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να πάρουν μέρος στην απεργιακή προσυγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής στην πλατεία Ομονοίας στις 10 π.μ.

Στην Ελασσόνα, σε κατάληψη του αμαξοστασίου προχώρησαν από τα χαράματα της Τρίτης 20 Ιούνη και οι εργαζόμενοι του δήμου, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Την Τετάρτη 21 Ιούνη στις τις 7 το απόγευμα, προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ελασσόνας όπου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Την Δευτέρα 19 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 22 Ιούνη, οπότε οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας και καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων του Νομού Λάρισας να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση.

Απεργία την Πέμπτη

Την Πέμπτη 22 Ιούνη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Στην Αθήνα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση καλεί και το Συντονιστικό Μακεδονίας - Θράκης των συμβασιούχων.

Η ΔΑΣ εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, παραμερίζοντας και τις πλειοψηφίες σωματείων που βάζουν εμπόδια στις κινητοποιήσεις, “αδρανούν” ή ακόμα και τάσσονται ενάντια. Να πάρουν αποφάσεις στα εργοτάξια του Δήμου για κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές (συγκεντρώσεις, καταλήψεις, ενημέρωση δημοτών κ.α.). Την Πέμπτη 22 Ιούνη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς από τη μαζική συμμετοχή στην Απεργία».

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, το Σωματείο Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών και οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων καλούν στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.

Στην Ικαρία η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Ευδήλου.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων τάσσονται οι κομμουνιστές δήμαρχοι καθώς και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους όλης της χώρας.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων εκφράζουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σωματεία και συνδικάτα Σάμου - Ικαρίας. ' (Πηγή:902.gr)